Viitasaaren kirkko remonttiin

  • tehnyt
Viitasaaren kirkko

Viitasaaren kirkko on rakennettu 1877 – 1878 Haapasaareen, joka on hyvien yhteyksien päässä nykyisestä keskustan alueesta. Remonttia jouduttiin alkaa harkitsemaan joitain vuosia sitten, kun havaittiin kirkon seinien kallistuvan. Seiniä tuettiin aluksi, mutta tiedettiin että pitkän tähtäimen ratkaisu se ei ole. Viimein tänä vuonna kirkkovaltuusto myönsi budjetin remontille ja kirkko sulkeutui 7.6.2021. Peruskorjauksen arvioidaan kestävän koko loppuvuoden ja ehkä myös osan vuodesta 2022.

Viitasaaren kirkko ja sen toimitukset

Kirkon varsinainen toiminta on siirretty muihin tiloihin peruskorjauksen ajaksi. Jumalanpalveluksia järjestetään muun muassa kappelissa ja seurakuntatalossa. Myös kirkolliset toimitukset onnistuvat samoin, esimerkiksi hautaan siunaamisia voidaan järjestää kappelissa, haudan äärellä suoraan tai myös Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan tsasounassa, joka sijaitsee aivan kirkon läheisyydessä. Hautausmaalle on pääsy normaalisti. Muistettava on varoa mahdollisia työkoneita kulkiessaan.

Aiemmin kirkko koki perusteellisen peruskorjauksen vuonna 1925 itsensä Alvar Aallon laatimien suunnitelmien pohjalta. Seuraava korjaus tapahtui vuonna 1970 ja tällöin suunnitelmat laati Aslak Saarre. Pohjoinen Keski-Suomi tarjoaa onneksi muitakin paikkoja, joissa toimituksia viettää. Kesän 2021 rippikoululaiset käyvät konfirmaation joko Kannonkosken tai Pihtiputaan kirkoissa, joten näitä tapahtumia ei tarvinnut siirtää tulevaisuuteen.

Useita kirkollisia kesätapahtumia

Viitasaarella kirkon väki myös jalkautuu niin sanotusti tapaamaan ihmisiä kadulle. Esimerkiksi Tavataan Torilla tapahtuma on ollut todella tykätty ja paljon ihmisiä näkeekin jutustelemassa mukavia seurakunnan väen kanssa. Myös ohjelmaa on järjestetty viihdyttämään yleisöä. Heinäkuussa Vuorilahden maamiesseuran talolla voi seurata kesäkirkkoa, joka on aivan omanlaisensa kokemus.

Avainsanat: