Tuulivoimapuisto puhuttaa

Tuulivoimapuisto

Keski-Suomea ovat viime viikkoina puhuttaneet keskeisesti korona ja karanteenimääräys. Lisäksi Äänekosken tuulivoimapuisto on saanut tuulta alleen ja ottanut askeleen eteenpäin. Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulussa todettiin koronatartunta, jonka johdosta altistuneet oppilaat sekä koulun henkilökuntaan kuuluvat ovat karanteenissa helmikuun 10. päivään asti. Altistuminen tapahtui jo tammikuun puolella. Opetusta näiden oppilaiden kohdalla on jatkettu etäopetuksena. Tartunnasta huolimatta koulun muu toiminta jatkuu normaalisti. Äänekoskella on todettu testeillä 69 koronatapausta keväästä lähtien.

Tuulivoimapuisto otti askeleen eteenpäin, kun kaupunginhallitus päätti Äänekoskella hyväksyä kaavoitussopimuksen tuulivoimayhtiö Energiequellen ja kaupungin välillä. Jos suunnitelma toteutuu, Konginkankaan Liimattalaan nousee kaikkiaan yhdeksän tuulivoimalaa. Näillä voisi korkeutta olla enimmillään 270 metriä. Tuulivoimayhtiö tarjoaakin sopimusta niille, joiden kiinteistöt sijaitsevat alueen sisällä.

Alaikäisten väkivalta

Alaikäisten väkivalta on myös puhuttanut Uuraisilla ja Jyväskylässä. Keski-Suomen uutiset sai tiedon, että epäillyt teot ovat tapahtuneet jo tammikuussa kesken koulupäivän. Uuraisilla tapaus liittyy Kukkulan kuningas- leikkiin ja ulkopuolinen teki siitä ilmoituksen poliisille. Jyväskylässä puolestaan pahoinpitelystä ilmoitti koulun rehtori.

Tapaus tuulivoimapuisto sen sijaan sai vain yhden vastustajan, kun perussuomalaisten edustaja vastusti sitä. Hänen ehdotuksensa ei kuitenkaan saanut kannatusta. Alue, joka aiotaan kaavoittaa, kuuluu pääosin yksityisille, metsäyhtiöille sekä yrityksille. Energiequelle onkin tehnyt jo alustavia vuokrasopimuksia joidenkin maanomistajien kanssa. Aihe on poikinut asukkaissa keskustelua puolesta sekä vastaan. Eniten alueella pelätään meteliä.

Korona pysyy aktiivisena myös uutisoinnissa

Koronaepidemia on jo pitkään pysynyt aktiivisena keskusteluissa ja se tuskin vähenee vielä tulevienkaan viikkojen aikana. Karanteenit ovat kouluissa arkipäivää ja niitä on myös Jyväskylän kouluissa jopa kymmenessä. Mitkä aiheet puhuttavat?

  • Koronakaranteeneja sekä Jyväskylässä että Äänekoskella
  • Tuulivoimalahanke nytkähti eteenpäin Äänekoskella
  • Poliisi selvittää alaikäisten kouluväkivaltaa Uuraisilla ja Jyväskylässä

Korona kuormittaa kouluja

Karanteenimääräys on toteutettu myös Vitikkalassa, joka kuuluu Jämsänjoen yhtenäiskouluun. Tämän johdosta 59 henkilöä on karanteenissa helmikuun 12. päivään asti. He ovat kaikki koulun oppilaita tai henkilökuntaa. Huomattavaa on, että jäljitys on vielä kesken, joten lisää altistuneita voi vielä ilmaantua. Myös näiden oppilaiden kohdalla on siirrytty etäopetukseen.

Jyväskylässä on tutkittu myös sitä, onko kyseessä ollut virusmuunnos, koska viruksen leviäminen on ollut todella nopeaa. Karanteenimääräys on voimassa usealla opiskelijalla ja useassa koulussa. Se on levinnyt voimakkaasti juuri nuorten keskuudessa. Toinen ketju sai alkunsa opiskelijabileistä ravintolassa ja toinen puolestaan kuntosalilta. Ensimmäinen virusmuunnos tavattiin Jyväskylän seudulla tammikuun alkupuolella. Testejä on ostettu yksityiseltä palveluntarjoajalta, jotta tilanne saataisiin kartoitettua mahdollisimman nopeasti.