Suomen ensimmäinen HipHop opintolinja

  • tehnyt
Nuoria tanssimassa hiphoppia

Tämä uusi tuleva opintolinja käynnistyy elokuussa 2021 Jyväskylän Korpilahdella. Alkio-opistolla toteutettavat opinnot tapahtuvat yhteistyössä Kulttuuriyhdistys TUFF!:n kanssa. Linjalla opiskellaan esimerkiksi kuinka lyriikoita kirjoitetaan, freestyle-räppäämistä ja musiikkituotantoa. Räpin äänittäminen kuuluu myös opintoihin mukaan. Linjalla aloittaa Alkio-opiston rehtorin mukaan 12 opiskelijaa. Hip Hop -elementit linja on juuri nimensä mukainen ja siellä perehdytään aiheeseen hyvin laajasti. Myös projektituotantoon ja yrittämiseen paneudutaan.

Opintolinja alkoi kulttuuriyhdistyksen aloitteesta

Yhdistys on toteuttanut Jyväskylässä useita tapahtumia ja saanut aikaan esimerkiksi Jyväskylän pääkirjaston yhteyteen Suomen ensimmäisen hiphop-kirjaston. Heidän puoleltaan opintolinjalle on myös löytynyt useita osaavia opettajia. Opistolla odotetaan innolla uuden linja alkamista. Muitakin uusia opintolinjoja on samaan aikaan alkamassa. Arkkitehtuurin ja tekniikan alalle valmistavat opinnot ja myös luovan ilmaisun ja kirjoittamisen opinnot.

keski-suomi saa kunnollista virtaa ja uutta elämään näistä uusista opinnoista sillä Alkio-opistolla on normaalisti enemmän tiedeaineita. Hiphop opintolinjalla opiskellaan luonnollisesti räppiä, DJ-työskentelyä, breikkiä ja jopa graffitia. Hiphop kulttuuria siis käydään läpi hyvin monipuolisesti ja monelta kantilta. Tämä auttaa tulevaisuuden artisteja ja musiikkituottajia eteenpäin heidän toivomillaan urilla.

Mikä Alkio-opisto?

Alkio-opisto on hyvin monitieteinen kansanopisto ja se toimii Jyväskylässä, Korpilahdella. Se järjestää usean eri yliopiston sekä ammattikorkean avoimia opintoja. Myös luovien alojen opinnot ja lukiokurssien kertaus on siellä mahdollista. He tarjoavat hyvin laadukasta lähiopetusta sekä henkilökohtaista ohjausta. Opintolinjoille on jatkuva haku ja opinnot voi aloittaa myöhemminkin.

Avainsanat: