Siirry suoraan sisältöön

Keski-Suomen kunnat keskellä Suomen kauneinta luontoa

  • tehnyt
Keski-Suomen kunnat näyttävät luonnon kauneuden.

Keski-Suomen kunnat sijaitsevat kauniin luonnon keskellä. Tyypillistä Keski-Suomen luonnolle ovat mäet ja vaarat sekä sadat järvet. Varsinkin Päijänne on keskeinen osa keskistä Suomea. Näin se sopii loistavasti kaikille sellaisille ihmisille, jotka nauttivat erityisesti järvistä ja niiden luomista maisemista. Tämän takia Keski-Suomi on suosittu paikka kesämökille. Kaunis luonto ja helppo pääsy joka puolelta Suomea yhdessä tekevät sen, että monet suomalaiset hankkivat kesämökin sieltä.

Matkailukohteena Keski-Suomen kunnat

Keski-Suomi on erinomainen vaihtoehto matkailukohteeksi. Sen suurimpia vahvuuksia on puhdas luonto, jota on helppo tulla ihmettelemään joka puolelta Suomea. Mikäli asut esimerkiksi Etelä-Suomessa, etäisyydet keskelle Suomea ovat kohtalaisen hyvät. Lisäksi monipuoliset harrastusmahdollisuudet tekevät sen, että tarjolla on monenlaista aktiviteettia. Kesällä voit lähteä vaikkapa veneretkelle ja talvella voit nauttia lumesta Himoksen laskettelukeskuksessa.

Keski-Suomi tarjoaa myös kulttuurin nälkäisille ihmisille kaikenlaista ihmeteltävää. Lähes kaikissa kaupungeissa on teattereita ja erilaisia tapahtumia esimerkiksi musiikkiin liittyen. Museoista löytyy sekä taidetta että kulttuurihistoriaa, jotka kannattaa käydä läpi. Lapsiperheille on tarjolla huvipuistoja sekä paljon muuta kivaa. Myös mielenkiintoiset luontokohteet antavat perheen pienimmille paljon ihmeteltävää, joten siihen puoleen on hyvä tutustua tarkoin.

Keski-Suomi mahdollistaa monipuolisen loman

Paras loma on sellainen, jossa on riittävästi rentoutumista sekä aktiviteetteja. Mikäli haluat jokaiselle päivälle hieman erilaista tekemistä, Keski-Suomesta voit löytää kaiken tarvittavan. Rauhaa hakeville ihmisille on tarjolla paljon lomamökkejä paikoissa, joissa ei paljon muita ihmisiä näy. Jos taas haluat enemmän ohjelmaa, voit lähteä tutustumaan kaupunkien kulttuuripalveluihin.

Avainsanat: